Hovězí žebro po cikánsku

750g hovězí žebro s kostí, 1ks větší cibule, 1ks stroužek česneku, 50g slanina, 2PL mouka hladká, 1dl víno bílé, 3PL rajčatové pyré, sůl a pepř, 1ks paprika bílá, 1ks stroužek česneku, 1ks feferonka sterilovaná, 1ks kyselá okurka /50-70g/, plátek másla, vyškvařená slanina Maso dle vlastní chuti rozdělené na jednotlivá žebra, nebo vcelku, tedy pruh jak jsme ho koupili, dobře solíme a pepříme. Obalíme v mouce a dáme opéci na restovanou cibuli. Tu si předem připravíme na vyškvařené slanině, ze které odložíme škvarky. Cibuli pěkně dohněda zkaramelizujeme.

Přidáme česnek, pyré a zastříkneme vínem. Vše promícháme, zalijeme horkým vývarem, nebo vodou a pod poklicí pomalu dusíme doměka. Jedno zdali na plameni, nebo v troubě. Tam ovšem tak asi při 150°C.

Na pánev k slaninovým škvarkům přidáme kousek másla a překrájenou papriku, feferonku, česnek, a na jemné nudličky kyselou okurku. Lehce zpěníme a na směs scedíme hotovou šťávu. Podáváme s rýží.


Autor:Pantherra - zobrazit galerii ulivatele - poslat vzkaz
Datum:11.1.2018
Shlédnutí:199x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.